Lezing Burgemeester Lenferink op woensdagavond 16 november 2022

Lezing Burgemeester Lenferink op woensdagavond 16 november 2022

Burgemeester Lenferink komt op bezoek in de Dorpskerk en heeft een verrassing

In het kader van de viering van 400 jaar Dorpskerk in Leiderdorp komt de Leidse burgemeester Henri Lenferink op woensdagavond 16 november langs om zijn licht te laten schijnen over de geschiedenis van de kerk. Het wordt een bijzondere avond, waarin de burgervader een verrassing in peto heeft.

De Dorpskerk op de Hoofdstraat is namelijk grotendeels afgebroken door het Leidse stadsbestuur bij nadering van de Spanjaarden in 1574. Hoe komt het dat de herbouw pas 40 jaar na het ontzet begon?

Wel, Leiden wilde mede om economische redenen niet dat Leiderdorp zich opnieuw zou ontwikkelen. Dat ging zelfs zover dat stadssecretaris Jan van Hout de stenen voor de herbouw liet weghalen en reeds opgemetselde muren liet afbreken. Uiteindelijk beslisten de Staten van Holland dat er herbouw mocht plaatsvinden. Burgemeester Lenferink heeft dus iets uit te leggen op deze bijeenkomst aan de Leiderdorpers.

De historische avond begint om 20.00 uur in de Dorpskerk, Hoofdstaat 19 in Leiderdorp. De inloop is vanaf 19.30 uur voor koffie en thee. Na afloop van het verhaal van burgemeester Lenferink is er tijd voor het stellen van vragen. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes. De toegang is volledig gratis.

Foto: PR Gemeente Leiden

Reageren is niet mogelijk.