Concert Zaterdag 21 maart

Concert Zaterdag 21 maart

AFGELAST

De stuurgroep 400 jaar Dorpskerk en de Leidse Cantorij hebben i.v.m. het Coronavirus besloten het concert van 21 maart tot een nader te bepalen datum uit te stellen.

De kaarten voor het concert behouden bij een nieuwe datum hun geldigheid maar u kunt natuurlijk ook uw geld terugkrijgen: 7,50 Euro voor een passe partout en 10 Euro voor een ‘losse’ kaart.

U wordt van de nieuwe datum van het concert op de hoogte gebracht.

Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons m.m.v. organiste Willeke Smits

Op zaterdag 21 maart a.s. vindt het vierde concert in de serie 400 jaar Dorpskerk plaats. De uitvoerenden zijn de Leidse cantorij onder leiding van Hans Brons (tevens bassolist) en organiste Willeke Smits. Op het programma staat Engelse, Spaanse, Italiaanse en Duitse muziek uit de renaissance en vroege barok voor de Veertigdagentijd (c.q. Lijdenstijd dan wel Passietijd).

Hans Brons

De cantorij voert werken uit in de polyfone stijl van Thomas Tallis (diens Salvator Mundi) en van De Victoria (o.a. een motet voor Palmzondag). Van Monteverdi wordt “Christe adoramus te” ten gehore gebracht. De cantorij zingt verder nog werken uit de vroege Duitse barok van Buxtehude (een deel uit de “Membra Jesu nostri”) en van Kuhnau (de cantate “Gott sei mir gnädig). Kuhnau was in Leipzig de voorganger van Bach als Thomascantor.

Hans Brons zingt een drietal werken voor bassolo en continuo. Van Rosenmüller (ook al een voorganger van Bach in Leipzig) klinkt een lamentatie voor Witte Donderdag, van Cazzati een aria over de smart van Maria en van Geist ëen motet voor Goede Vrijdag. Willeke Smits speelt orgelmuziek van Bruna, Frescobaldi en Buxtehude.

Willeke Smits

De concerten beginnen om 20.00 uur en duren totaal ongeveer 5 kwartier, excl. pauze.
Na afloop kan er nog nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden kan via http://www.dorpskerk400.nl/concerten/

Reageren is niet mogelijk.