Concert za 19 nov 2022

Concert za 19 nov 2022

Peter van Dijk studeerde orgel, klavecimbel, kerkmuziek en muziekwetenschap in Utrecht en Amsterdam.
Hij wil in de voetsporen treden van Johannes Josephus Mitterreither; de reis van de bekende orgelbouwer van zijn geboorteplaats Graz naar Leiden. Dat wil zeggen 18-eeuwse composities uit de steden die Mitterreither mogelijk heeft aangedaan op zijn ‘emigratie’ van Graz naar Rotterdam en zijn verblijfplaatsen in Nederland.

Peter van Dijk geniet een grote internationale reputatie als organist, (gecertificeerd) orgeladviseur, masterclass-docent, voordrachthouder, muziekregisseur, jurylid bij concoursen en publicist. Zijn spel is op tientallen cd’s vastgelegd en hij schreef vele artikelen en enkele boeken over (orgel)muziekgeschiedenis, uitvoeringspraktijk en orgelbouw(historie). Als orgeladviseur is hij betrokken bij vele nieuwbouw- en restauratieprojecten in Nederland, onder meer in samenwerking met de Commissie orgelzaken voor de PKN en met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Kaarten voor het concert zijn op zaterdag 19 november vanaf 19.30 uur alleen nog aan de Dorpskerk voor €12,50 verkrijgbaar.

Tot 18 jaar is de toegang gratis.

De kerk is open om 19.30 uur voor koffie en thee.
Informatie: Bert Crama, email: lcrama@casema.nl / tel. 071 – 5414103 of Loek Schipper, email: loekschipper@hotmail.com / tel. 071 – 5892745

Het concert duurt ongeveer 5 kwartier.
Er is een programmaboekje. Na afloop kan er nog nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Reageren is niet mogelijk.