Dorpskerk viert eeuwfeest in 2020

Dorpskerk viert eeuwfeest in 2020

De Dorpskerk aan de Hoofdstraat bestaat volgend jaar 400 jaar. In aanloop naar het eeuwfeest vond eind maart al de eerste bijeenkomst plaats om bewoners in de buurt te informeren over de plannen. Ter gelegenheid sneden burgemeester Laila Driessen en oud-burgemeester Michiel Zonnevylle de speciale ‘Dorpkerk 400-taart’ aan.

De bedoeling is dat in 2020 het hele dorp betrokken wordt bij de viering. Het zal een feest worden voor alle Leiderdorpers. Op 4 januari zal de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Leiderdorp in de Dorpskerk worden gehouden. Dat is tegelijkertijd de officiële start van het jubileumjaar. Eind februari zal tijdens de kerkdienst aandacht worden besteed aan het thema 400 jaar Dorpskerk.

In de loop van het jaar krijgt de begraafplaats rondom de kerk een opknapbeurt, komen er speciale concerten en wordt er een speurtocht georganiseerd voor scholen. In september is het grote feest bij de Dorpskerk, met onder meer een theaterstuk. Ook zal er een historische maaltijd worden bereid.

De laatste activiteit van het eeuwfeest is het korenfestival, waarna in december de afsluiting wordt verricht. Op een later moment wordt het officiële programma van Dorpskerk 400 jaar bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *