Concert Zaterdag 7 maart

Concert Zaterdag 7 maart

Leiderdorps Kamerkoor o.l.v. Angeliki Ploka m.m.v. organist Jaco van Leeuwen

Met dit concert draagt het Leiderdorps Kamerkoor bij aan een reeks van festiviteiten rond  het 400-jarig bestaan van de Dorpskerk Leiderdorp. We hebben een gevarieerd programma samengesteld met werken uit de 16e, 17e, 18e en 19e eeuw waarbij koor, orgel en een combinatie van beide een mooie samenhang vormen.

Het programma omvat mooie, ontroerende en vrolijke muziek: het is immers feest!

We zijn blij met deze 400e verjaardag en beginnen daarom het concert met ‘Halleluja’, een werk in het Hebreeuws waarbij koor en orgel samen hun blijdschap uitspreken met de tekst van Psalm 150. Na het Geistliches Lied van Brahms waarin vertrouwen wordt uitgesproken, geven we opnieuw uiting aan onze vreugde met het Jubilate van Mendelssohn en verderop in het programma met het Jubilate van Gabrieli.

Feest betekent samen zijn en samen genieten. Dat kan bij uitstek in dit programma met de werken van Bruckner, Tallis, Palestrina, Purcell en Schütz. Ook het orgel laat zich in dit concert  in alle glorie horen. Niet alleen samen met het koor, maar ook in solowerken die aansluiten bij het thema van dit concert.

Het Leiderdorps Kamerkoor besluit het concert met het Pater Noster van Liszt, een koorwerk dat onze dirigent Angeliki Ploka nauw aan het hart ligt en dat door de schoonheid ervan haar overtuiging om dirigent te worden heeft versterkt en bevestigd.

Het Leiderdorps Kamerkoor, Angeliki Ploka en Jaco van Leeuwen wensen u een mooi muzikaal feest toe!

De concerten beginnen om 20.00 uur en duren totaal ongeveer 5 kwartier, excl. pauze.
Na afloop kan er nog nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden kan via http://www.dorpskerk400.nl/concerten/

Angeliki Ploka is een Griekse koordirigent, klassiek zangeres en muziekpedagoog. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de Liszt Academy of Music (HU) en de Aristotle University of Thessaloniki (GR). Angeliki heeft gewerkt met verschillende koren in Nederland en in Hongarije. Als onderdeel van masterclasses heeft ze ook gewerkt met verschillende professionele koren, zoals Cappella Amsterdam, het Helsingin kamarikuoro en Det Norske Solistkor. Naast het Leiderdorps Kamerkoor is zij dirigent van het Concerto Cherise Kamerkoor, het Lux Kamerkoor en van de koren aan de School voor Jong Talent (Koninklijk Conservatorium Den Haag).
Ook doceert Angeliki muziektheorie, auditieve vaardigheden, analyse, ensembleleiding en koor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Jaco van Leeuwen volgde orgellessen bij Adriaan Kousemaker en Kees van Eersel enstudeerde vervolgens orgel, piano (resp. bij Elly Kooiman en Theo Saris), koordirectie en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht (diploma´s Docerend Musicus voor orgel en piano en einddiploma Kerkmuziek).
Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (diploma Uitvoerend Musicus).
Aan de Internationale Zomeracademie voor Organisten te Haarlem volgde Jaco van Leeuwen cursussen en masterclasses bij o.a. Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Daniel Roth en Montserrat Torrent.
Hij won 1e prijzen op het Internationaal Orgelconcours Utrecht (1988) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours (1992).
Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk alwaar hij ook het Vesperkoor Noordwijk dirigeert in de maandelijkse vespers. 
In 2007 ontving hij een koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur

Reageren is niet mogelijk.